Hvorfor Ottaskifer?

Det er mange grunner til at du skal velge skifer fra Otta Skifer, men før du tar en endelig beslutning, anbefaler vi å undersøke lokal tilgjengelighet og eventuelle spesifikke tekniske krav til prosjektet ditt. Det kan også være lurt å snakke med fagpersoner innen naturstein i byggebransjen som kan hjelpe deg med å få innsikt og veiledning basert på dine spesifikke behov.

Her har vi listet opp noen av fordelene med å velge skifer fra oss:

Naturlig skjønnhet og unik karakter

Ottaskifer har en distinkt tekstur og et rikt fargespekter som gir hvert stykke en unik karakter. Dette naturlige skjønnhetselementet kan gi en estetisk tiltalende og autentisk atmosfære til ditt byggeprosjekt.

Holdbarhet og lang levetid

Ottaskifer er kjent for sin holdbarhet og motstand mot slitasje. Den er egnet for områder med høy trafikk og vil beholde sitt elegante utseende over tid. Dette gjør det til et langsiktig og kostnadseffektivt valg.

Tilpasningsdyktig

Ottaskifer er lett å tilpasse og tilskjære for å passe spesifikke designbehov. Dette gir arkitekter og designere fleksibilitet til å implementere skiferen i ulike prosjekter.

Lokal produksjon

Ottaskifer blir utvunnet fra Pillarguri skiferbrudd på Otta i Sel kommune i Norge. Velger du skifer fra Otta Skifer, støtter du derfor lokal produksjon og kan dra nytte av kortere transportavstander, noe som kan være mer bærekraftig.

Variert bruksområde

Ottaskifer er allsidig og kan brukes i ulike deler av bygningen, inkludert fasader, gulv, trapper og terrasser. Den kan tilpasses for å imøtekomme ulike designstiler og bruksområder, og gir rom for kreativitet og tilpasning.

Naturlig sklisikkerhet

Ottaskifer gir naturlig sklisikkerhet, noe som gjør den egnet for bruk på trapper, gangveier og andre steder der sklisikkerhet er viktig. Dette bidrar til å sikre trygg bevegelse i forskjellige miljøer.

Miljøvennlig

Som et naturmateriale krever Ottaskifer’n minimal bearbeiding, og utvinning og produksjon har lav miljøpåvirkning sammenlignet med noen syntetiske materialer. Dette gjør den til et mer miljøvennlig alternativ.

Fakta om Ottaskifer

$

Ottaskifer er en fyllittskifer, en lagdelt skifer

$

Ottaskifer finnes i to typer: Pillarguri og Otta Rust

$

Formet for 460 millioner år siden

$

Klimabestandig – varer i over 100 år

$

Frostsikker og syrebestandig

$

Tåler høy belastning

$

Ottaskifer er blåsort, nesten sort

$

Ulike overflatenyanser skapes av glimmer, hornblende og granat

$

De øverste lagene inneholder rust