Scandinavian Golf Club

«The Scandinavian»

The Scandinavian ligger en 25 minutters biltur utenfor København. Dette er et fantastisk golfanlegg med to baner i topp 50 på det europeiske kontinentet. The Scandinavian er i tillegg kåret til en av verdens 100 beste golfbaner.

Arkitekten bak anlegget ønsket å benytte ett natursteinmateriale for hele prosjektet. Dette ga nødvendigvis føringer på et materiale som var egnet både til utendørs og innendørs bruk.

Utendørs skulle skiferen være toneangivende gjennom bruk på både fasader, tak, terrasser, belegning, trapper og på ulike elementer i golbanene.

Tonen skulle videreføres innendørs på peiser, vegger og gulv i bad, restaurant, salonger og garderober. Målet var å skape gjenkjennelse gjennom hele prosjektet og lage en minimalistisk helhet til tross for det rustikke designet.

Den rustikke overflaten fra mursteinen er videreført inn i salong- og restaurantområdet, både for å være konsistent, men også av akustiske hensyn. Materialvalget domineres av Ottaskifer i kontrasterende kombinasjon med Douglasgran og Origon Pine.

Sokkelens horisontale flater er kledd i naturplan eksteriørt og børstet overflate interiørt. Vertikale flater i fasade, søyler og skorsteiner er kledd med klipte bruddkanter som synlig flate. Takene er belagt med klipt firkantstein med naturplan.

Skifer og gran er materialer med lang historie i skandinavisk byggetradisjon. Slik har bygget historiske referanser, samtidig som det med sin uttrykksfulle og ekspressive takkonstruksjon, håndverksmessige presisjon, og rustikke materialer representerer moderne samtid.

  • Sted: København, Danmark
  • Byggeår: 2007-2010
  • Byggherre: GB4 Aps
  • Arkitekt: Henning Larsen Architects
  • Steinleverandør: StoneCon
Scandinavian Golf Club, Otta Skifer

Ottaskifer børstet flis og klipt murstein.

Ottaskifer trinn og flis med børstet overflate.

Ottaskifer klipt murstein med avdekninger.

Se hvordan Ottaskiferens patina utvikler seg over årene.